Bossijevi ultimatumi Berlusconiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pred tisucama pristaša Umberto Bossi, šef Sjeverne lige, kljucnog saveznika vladajuce desne koalicije u Italiji, postavio je niz ultimatuma Silviju Berlusconiju ako želi da ga i dalje podržava.

"Vodstvo Berlusconija moglo bi završiti 2013.", na sljedecim parlamentarnim izborima, kazao je Bossi na godišnjoj skupštini stranke u Pontidi, blizu Bergama. "Nek Berlusconi ne misli da je u necemu pobijedio, Liga može reci stop" i izaci iz koalicije, dodao je.

"Dragi Berlusconi, tvoja sposobnost vodstva desnim centrom dolazi u pitanje ako neke stvari nisu napravljene", nastavio je Bossi. Uz pljesak pristaša na njegov ultimatum Berlusconiju, iskljucio je, medutim, mogucnost neposrednog razilaženja i izlaska na izbore uz objašnjenje: "Ovo je pogodan trenutak za ljevicu".

Bossi je ustanovio neku vrstu popisa mjera koje Berlusconi mora poduzeti po njegovom mišljenju ako želi uživati u neophodnoj podršci Lige. Medu njima su "smanjenje fiskalnog pritiska koji prelazi granice podnošljivog kao i smanjenje rastrošnosti i troškova politike". (H)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter