Bošnjačka noć na vodnjanskoj placi


U subotu u 21 sat na vodnjanskom Narodnom trgu, u okviru Vodnjanskog ljeta održat će se Bošnjačka noć. Domaćini su članovi Bošnjačkog KUD-a Vodnjan. Pored folklorne ženske skupine Društva nastupit će i gosti iz nekoliko bošnjačkih KUD-ova iz naše županije: Mrga Bend Labin, KUD Bosna koja djeluje na području cijele Istre, KUD Đulistan Labin, KUD Bošnjački ljiljani iz Kršana te  KUD Vodnjan.

Predsjednik BKUD-a Bilal Pekarić i voditelj folklorne skupine i dopredsjednik Društva Almir Bektić govorili su nam s kojim problemima se susreću u svom radu. Ovo Društvo je formirano prije dvije i pol godine, broji preko 30 članova te ima 20 mladih djevojaka i djevojčica koje izvode narodna  igre iz tradicije bošnjačkog naroda. Već su nastupali na više manifestacija. 

Problem im stvara nezinteresiranost mladića i dječaka za bavljenjem folklorom. Ističu vrlo dobru suradnju s  predstavnicima Grada od kojih imaju svekoliku potporu na čemu su zahvalni svi članovi ovog najmlađeg KUD-a u Vodnjanu. Nadaju se i planiraju da Bošnjačka noć postane tradicionalna manifestacija u sklopu Vodnjanskog ljeta i za narednu godinu namjeravaju pozvati desetak bošnjačkih folklornih skupina iz Hrvatske, Slovenije te iz Bosne i Hercegovine.(A. BABIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter