Bošnjačka nacionalna manjina podržat će liste IDS-a

Članovi Vijeća i predstavnici bošnjačke nacionalne manjine (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Članovi Vijeća i predstavnici bošnjačke nacionalne manjine (G. ČALIĆ ŠVERKO)

- Bošnjačka nacionalna manjina Istarske županije na predstojećim lokalnim i regionalnim izborima podržat će liste IDS-a na kojima se nalaze i predstavnici bošnjačke manjine, istaknuo je predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Istarske županije Muhamed Muratagić te rekao da je IDS najozbiljniji dosadašnji i budući odabir Bošnjaka u Istri.

- IDS je stranka koja raspolaže s najvećim moralnim kapacitetom, najbolje razumije i podržava različitosti ne samo deklarativno nego i u praksi. Pored toga, IDS ima najbolju viziju društvenog i gospodarskog razvoja općina, gradova i županije. U prošlom mandatu IDS je podržao sve programe i projekte bošnjačke nacionalne manjine koji su realizirani te je u pripremi i cijeli niz projekata i aktivnosti za naredno razdoblje. Stoga smatramo da je postojeća suradnja bošnjačke nacionalne manjine na razini općina, gradova i županije dobar preduvjet razvoja budućih dobrih odnosa i suradnje za realizaciju svih programa, projekata i manifestacija kao i ukupnog napretka sredine u kojoj žive, djeluju i rade pripadnici bošnjačke nacionalne manjine, rekao je Muratagić.

Muratagić je također istaknuo da je Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Istarske županije donijelo odluku da podrži listu IDS-a na razini županije i kandidata za župana Valtera Flega. Pored toga, preporučilo je vijećima bošnjačke nacionalne manjine općina i gradova da u suradnji s drugim bošnjačkim asocijacijama također donesu odluku kojom će podržati liste IDS-a na razini općina i gradova, kandidate IDS-a za načelnike i gradonačelnike, listu IDS-a na razini županije kao i IDS-ovog kandidata za župana. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter