Bošnjaci u pobjednicki dir iz Labina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ulaskom u parlament želimo okruniti cetverogodišnje djelovanje, ogroman trud u promicanju bošnjacke nacionalne misli u Hrvatskoj, što je dosad izostalo", porucio je Nedžad Hodžic, predsjednik Bošnjacke demokratske stranke Hrvatske (BDSH) i kandidat za saborskog zastupnika, na predizbornom skupu u labinskom klubu "Sevdah". Natjecat ce se u 12. izbornoj jedinici za zastupnika bošnjacke, albanske, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine.

- BDSH je otvorila novi bošnjacki nacionalni pokret, želeci nas sve složiti u reprezentativnu cjelinu i potvrditi da bosanski narod i njegove strukture u Hrvatskoj nisu isto što i silni gafovi dosadašnjeg manjinskog saborskog predstavnika Šemse Tankovica, koji je hrvatskog predsjednika Ivu Josipovica usporedio s Radovanom Karadžicem i Vojislavom Šešeljem.

"Tankovic je u stvari predstavljao samog sebe. Želimo posložiti stvari i pokazati što predstavljamo, a to je naša maticna zemlja Bosna i Hercegovina", dodao je Hodžic.

- Nismo u pobjednicki dir diljem Hrvatske slucajno krenuli iz Labina: ovdje imamo prvog gradskog vijecnika, premijerno sudjelujemo u lokalnoj vlasti, i to kroz koalicijski sporazum s IDS-om, isijavao je Hodžic optimizmom. Osvajanje saborskog mandata, odnosno najmanje 2.500 glasova, za njega, istice, uopce nije upitno. (I. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter