Bošnjaci izglasali nepovjerenje Nedžadu Hodžiću

Nedžad Hodžić
Nedžad Hodžić

Glavni odbor Bošnjačke demokratske stranke Hrvatske je ovog tjedna izglasao nepovjerenje predsjedniku BDSH-a Nedžadu Hodžiću iz Poreča i sazvao za 15. prosinac izvanrednu skupštinu.

Iz stranke su priopćili da je ova odluka donesena nakon niza propusta predsjednika stranke među kojima i netransparentnog trošenja sredstava stranke bez odluka glavnog odbora što je po njima potvrdilo i izvješće Državnog ureda za reviziju te unošenjem pomutnje i nemira u redove stranke ignoriranjem legitimno izabranih predstavnika na lokalnim nivoima.

U priopćenju se navodi da je kulminacija svega navedenog kazna koju je, zbog greške predsjednika Hodžića, određena BDSH-u u iznosu od 118.019 kuna zbog kašnjenja od 41 dan u objavljivanju zakonom propisanih financijskih izviješća.

Hodžić nam je komentirao da su laži sve što je navedeno u priopćenju BDSH-a, a da to potvrđuje uredno izvješće Državnog ureda za reviziju. On smatra da je jedina istina da grupa ljudi pokušava rušiti statut stranke koristeći se pritom falsificiranim pečatom stranke.

Inače, Nedžad Hodžić je prije dvije godine izabran za saborskog zastupnika da predstavlja albansku, bošnjačku, crnogorsku, makedonsku i slovensku nacionalnu manjinu. Ranije se isticao kao uspješan poduzetnik koji je vodio tvrtku Hann invest, a poslovanjem stekao brojne nekretnine višemilijunske vrijednosti. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter