Bošnjaci Istre u konvoju za Srebrenicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nacionalna zajednica Bošnjaka Istre slavi 15. godišnjicu djelovanja, a program obilježavanja te obljetnice dogovoren je na sastanku koji je Izvršni odbor Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre u proširenom sastavu, zajedno s clanovima Vijeca bošnjacke nacionalne manjine Istarske županije, odradio ovog vikenda u Buzetu.

- Prvi smo krenuli u projekt osnivanja nacionalne zajednice u Hrvatskoj. Pokušali smo to realizirati još 1993. godine, ali nam tada zbog odredenih okolnosti nije uspjelo. Poslali smo statut u Zagreb pa je prvo formirana bošnjacka nacionalna zajednica Hrvatske, a mi smo osnovani 1995. godine, rekao je Senad Pršic, predsjednik Nacionalne zajednice.

Bošnjaci Istre sudjelovat ce 28. svibnja u konvoju za Srebrenicu, nazvanom «Da se nikad ne zaboravi», a dogovoreno je da u listopadu ugoste trecu smotru bošnjackog folklora u Hrvatskoj. U pripremi je i festival bošnjacke kulture, a nakon turneje po istarskim gradovima završna svecanost na županijskoj razini održat ce se u lipnju u Puli.

- Želimo se kvalitetno integrirati i biti kvalitetan dio društva u sredinama u kojima živimo, a istovremeno njegovati našu tradiciju, kulturu i obicaje, rekao je Pršic.


Podijeli: Facebook Twiter