Boško Šapić osumnjičen za teško ubojstvo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvostruki ubojica Boško Šapić (21), koji je u subotu u 22.30 pred klubom Hearts u Voniću nožem usmrtio dvojicu mladića, danas je izveden na karlovački Županijski sud, a kvalifikacija kaznenog djela po kojoj će se dalje provoditi istraga preinačena je s ubojstva, kako je pisalo u kaznenoj prijavi, na znatno težu kvalifikaciju teškog ubojstva.

U priopćenju DORH-a piše da je u karlovačkome Županijskom državnom odvjetništvu ispitan 21-godišnji hrvatski državljanin zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva iz članka 111. točke 4. Kaznenog zakona. Dokaže li se to i na sudu, Bošku Šapiću prijeti kazna zatvora od 21 do 40 godina.

Sudac istrage Ivan Perković rekao je za danas za Hinu da je razlog za određivanje istražnog zatvora među ostalim "činjenica da je djelo počinjeno pod posebno teškim okolnostima" te zato što je riječ o zločinu za koji je predviđena kazna dugotrajnog zatvora.

Zanimljivo je da je Šapić danas iz policijske 'marice' u Karlovcu izveden bosonog, jer je cipele vjerojatno izgubio u sukobu sa zaštitarima ispred kafića. Na nogama je imao samo čarape, dok je preko glave navukao kapuljaču.

On je danas županijskom državnom odvjetniku iznio svoju verziju krvave subotnje večeri, koju je okončao prerezavši grkljan Dejanu Vučkoviću (20) i potom zarivši više puta nož u prsa 23-godišnjem Alvinu Horvatiću.

Do sukoba trojice mladića iz Gvozda, koji je rezultirao šokantnim masakrom, došlo je, podsjetimo, zbog djevojke. Šapić je, naime, prije nekoliko tjedana počeo izlaziti s dotadašnjom curom svojeg poznanika Alvina Horvatića. Odnosi dvojice mladića od tad su postali nategnuti, a samo sat i pol vremena prije zločina susreli su se u kafiću "Did" u centru Gvozda.

Tamo su se verbalno sukobili, nakon čega je Šapić pred svjedocima izgovorio; "Majku vam je..m bosansku, večeras će padati glave". Svoju je krvavu prijetnju, nažalost, ostvario samo malo kasnije, kad se u Vojniću ponovno susredo s Horvatićem i njegovim prijateljem Dejanom Vučkovićem. (Hina, D. KUNDIĆ/NL, foto R. FAJT/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter