Boškarin u istarskom fast foodu

Njoki s boškarinom (G. ROJNIĆ)
Njoki s boškarinom (G. ROJNIĆ)

Jučer se na gradskoj tržnici kod fontane održao treći Istrafešt by day, gastro-manifestacija u organizaciji pulske Tržnice i Turističke zajednice Pula i LF cateringa. Na meniju su se jučer ujutro, od 10 do 13 sati, našli burger od boškarina s fritajom od kapule, njoki na žlicu s boškarinom i verdurama te istarska salata s matovilcem, mladim špinatom i krumpirom, koja je oduševila mnoge posjetitelje gastro-manifestacije i bila jedan od prvih izbora.

Domaće namirnice

Jela su se, po promotivnim cijenama nudila posjetiteljima, a pripremana su od domaćih namirnica s pulske tržnice.

- Riječ je o trećoj gastro-manifestacije ovogodišnjeg programa kojima Tržnica i Turistička zajednica grada Pule, u suradnji s partnerima, želi privući što veći broj građana i gostiju. Ovoga puta na meniju je "istarski fast food", a manifestacija je općeprihvaćena od brojnih građana, rekao nam je direktor Tržnice Renato Perc.

Kao i prve dvije ovogodišnje, i jučerašnja gastro-manifestacija okupila je posjetitelje u velikom broju. Doduše, "špica" je bila u vrijeme "gradske marende", oko 11 sati, kada je bila navala na ukusna jela.

Dnevna i noćna varijanta

- Ljudi ima. Za sada dolaze pojedinci, ali gužva je uvijek za vrijeme marende mnogih koji rade u gradu. Tako je bilo i prošli put kada se uistinu može reći da je bilo krcato, rekli su nam djelatnici LF cateringa.

Gastro-manifestacija IstraFešt održava se, inače, u dvije varijante, dnevna koja se na tržnici organizira četvrtkom u jutarnjim satima, te noćna varijanta petkom od 20 do 23 sati, a trajat će od do kraja ljeta, odnosno 28. kolovoza. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter