Boškarin s krumpirom - učenički EU-projekt

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Komunalnoj palači danas je predstavljen projekt po nazivom "Boškarin s krumpirom - Le Boeuf a la patate" kojeg financira Europska unija, a u kojoj sudjeluje Grad Pula, francuski grada pobratim Villefranche-de-Rouergue, pulska Gimnazija i Srednja škola za ugostiteljstvo, trgovinu i turizam, porečka škola Mate Balote i dvije francuske škole, a partneri projekta su francuska udruga uzgajivača krumpira i Agencija za ruralni razvoj Istre. Vrijednost projekta iznosi više od 32 tisuće eura.

Kako ga je ukratko predstavila Iva Ivančić iz Grada Pule, u sklopu projekta planira se izrada reklamnih plakata o ovim proizvodima, izrada specifičnog menija na bazi dvaju proizvoda koji će se pripremiti na zajedničkom ručku. Pulski i porečki učenici francuski su grad već posjetili, dok će se uzvratni posjet dogoditi u sklopu proslave Tjedna Europe. Tako od 7. do 10. svibnja u našu županiju dolazi 60 francuskih učenika s profesorima.

Glavni su ciljevi projekta, kako je navela, ojačati vezu između dva grada koja su pobratimljena još 2005. godine, promoviranje proizvoda obiju regija kao i poboljšati kvalitetu mobilnosti kod učenika te nastavnog i nenastavnog osoblja, uz poticanje učenja stranog jezika. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter