Boškarin na moslavackom sajmu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Agencija za ruralni razvoj Istre i županijski Lovacki savez predstavili su se ovog vikenda na 1. sajmu lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma Loreko u Bjelovaru. AZRRI je na sajmu prezentirao svoje projekte trajne zaštite istarskog goveda i zaštite istarske ovce. Zajedno sa Lovackim savezom predstavljen je i projekt zaštite oštrodlakog i kratkodlakog istarskog gonica, odnosno uspostavljanje uzgojnog programa za ovu pasminu.

Tom su prilikom organizirane degustacije gotovih proizvoda od boškarina. Na zajednickom štandu mogle su se kupiti i kušati trajna salama "Bakin", polutrajna salama "Gajardo" i filet u maslinovom ulju "Boškarin" te tvrdi sir od istarske ovce. Uz te proizvode kušala su se istarska vina koje je osigurala udruga Vinistra.

Ministar turizma Damir Bajs na zajednickom sastanku pohvalio je rad AZRRI-a na projektu razvoja agroturizama, posebno na implementaciji HACCAP-a u takve objekte. Dogovoren je i sastanak s ravnateljicom Uprave za posebne oblike turizma i turizam na kontinentu Tanjom Novotni. Tada ce AZRRI predstaviti trenutacno stanje u agroturizmu i posebnim oblicima turizma te pripremiti prijedloge i smjernice njihova razvoja kako bi se uskladili s nacionalnim programima.

 

 

Slike:Array ( [0] => Array ( [name] => Array ( [0] => - GL337408.JPG ) [pos] => 1 [caption] =>

Štand AZRRI-a i županijskog Lovackog saveza

 

) ) \n

Ostali tekst:

 


Podijeli: Facebook Twiter