Boškarica za destigmatizaciju psihički oboljelih

Prikazat će se i film 'Astira' Irene Čurik o nikad isporučenom spomeniku žrtvama fašizma s pulske rive
Prikazat će se i film 'Astira' Irene Čurik o nikad isporučenom spomeniku žrtvama fašizma s pulske rive

Predstavljanjem vlastite dokumentarne, igrane i animirane produkcije, udruga Pulska filmska tvornica sutra, u četvrtak, u klupskim će se prostorijama s početkom u 21 sat pridružiti manifestaciji "Dani otvorenih vrata" Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Cilj događanja je građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj organiziranjem različitih aktivnosti u prostorima udruga ili izvan njih.

Posjetitelji će sutra u Klubu PFF-a moći pogledati nekoliko animiranih filmova realiziranih u sklopu nedavno završene Škole animiranog filma, koju su protekla tri mjeseca vodili Ivan Dobran i Maja Prokl. Uslijedit će projekcija sekvenci iz filmova nastalih u sklopu klupske produkcije, koji su u fazi postprodukcije - to su "Ukradeni dani" Tamare Svetek, film radnog naziva "Konzumerizam" Mladena Milotića, "Pogled" Aleksandra Jovanovića, "Nadnaravna parodija" Lare Popović i Michele Gergorić te "Prosvjed" Sande Letonja-Marjanović.

Uz njih, predstavit će se i dugometražni filmovi koji su u fazi pretprodukcije: dokumentarac radnog naziva "Boškarica" Ivane Hrelja, koji nastaje u suradnji s Domom za psihički bolesne odrasle osobe "Vila Maria" Pula, u cilju destigmatizacije njihovih korisnika, te dokumentarno-eksperimentalni "Astira" Irene Čurik, o nikad isporučenom spomeniku žrtvama fašizma s pulske rive.

Na kraju će se moći pogledati i filmovi čijoj je realizacija Pulska filmska tvornica doprinijela osiguranjem tehničke pomoći: "bez-Dom-mi (Stereotip-s)" Josipa Pina Ivančića nastalog u sklopu rezidencijalnog programa "Spajalica" riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti te jednominutni "Užas" Damira Lampea. Filmove će ukratko predstaviti njihovi autori, a nakon projekcije o njima će se otvoriti diskusija. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter