Boysima zatvor i zabrana ulaska u Francusku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Navijači Dinama koji su sudjelovali u tučnjavi s navijačima PSG-a u ponedjeljak navečer u pariškoj četvrti Bastille izvedeni su u četvrtak pred francuskog suca koji im je odredio višemjesečne zatvorske kazne i zabranu ulaska u Francusku na dulje razdoblje.

Navijači privedeni nakon sukoba optuženi su za udruživanje s ciljem izazivanja nereda i uništavanja imovine. Ukupno je privedeno 19 hrvatskih i 6 francuskih navijača.

Sudac je presudu donio u roku od 20 minuta, a navijači su se branili da su u Pariz došli turistički te da ne pripadaju nijednoj navijačkoj skupini.

Kako piše Večernji list, tri hrvatska navijača osuđena su na 4 mjeseca zatvora i ne smiju pet godina u Francusku, dok su ostali pušteni. Francuskim navijačima određene su novčane kazne u visini od 800 do 1.000 eura.

Podsjetimo, Boysi su došli u Pariz iako su im francuske vlasti zabranile dolazak na utakmicu četvrtog kola Lige prvaka između PSG-a i Dinama.

Sukob s francuskim huliganima dogodio se u ponedjeljak navečer, dan prije utakmice, a teže posljedice spriječila je policija, koja je uhitila 25 osoba. Kasnije su francuski organi reda uhitili i druge Dinamove navijače u jednom hotelu, jer nisu imali ulaznice. (Tportal.hr/Vecernji.hr)


Podijeli: Facebook Twiter