Borut Skok u Studiju MSUI-ja


Samostalna izložba akademskog slikara Boruta Skoka službeno je otvorena u utorak 14. kolovoza u Studiju Muzeja suvremene umjetnosti Istre. Radovi će se moći pogledati svakodnevno od 18 do 23 sata do 28. kolovoza.

Izložene su slike u potpunosti bijele, a osim slika tu je i skulptura glave, točnije lica.

U svojoj uvodnoj riječi ravnateljica MSUI-a Gorka Ostojić Cvajner je primijetila da slike odišu tišinom te ukazuju na osobno sazrijevanje slikara koji se usudio prepustiti slici da govori sama za sebe te ostaviti promatraču da sam osluhne njezinu bit.

Skulptura koja se nalazi na sredini prostorije dobro se uklapa u cjelokupnu atmosferu. Oštrina linija i snažna ekspresija portreta unosi dozu nemira i dinamike pa sve zajedno leži dobro ukomponirano.

Otvorenje izložbe je bilo dobro posjećeno, odazvali su se mladi umjetnici koji tek uče zanat, no bilo je i starijih poznavaoca struke, a interes je pokazao i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Borut Skok rođen je 1975. godine u Podgorici. Završio je Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli, te je 2002. godine diplomirao na Accademia di Belle Arti u Firenzi. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre od 2003. godine.

Ravnateljica MSUI-a ističe da su ovakve izložbe povoljne za afirmaciju mladih umjetnika te ih iz tog razloga ona i potiče. Ova je izložba ostvarena i uz financijsku potporu grada Pule. (E. ORLIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter