Borut: Dvije osobe ozlijeđene u požaru kuće

(M. SARDELIN)
(M. SARDELIN)

Šest osoba je jedva živu glavu izvuklo iz požara u obiteljskoj kući u Borutu kraj Cerovlja. Dvije osobe, 62-godišnja vlasnica i 33-godišnji podstanar su zbog udisanja dima prebačeni u riječki KBC na Sušaku gdje su im utvrđene lakše ozlijede.

Požar je iz zasad nepoznatih razloga izbio u prizemlju kuće oko 2 sata u ponedjeljak ujutro i proširio se na cijelu kuću. Propao je krov, a kuća je u požaru gotovo u potpunosti izgorjela. Pazinski vatrogasci su u 7.10 sati lokalizirali požar, a još su nekoliko sati osiguravali mjesto požara i gasili preostale ostatke nagorjelih greda i dasaka. Dim je iz kuće izlazio do 11 sati ujutro. Policija je trakama zabranila pristup kući iz sigurnosnih razloga.

Istražitelji će nakon što odu vatrogasci započeti sa očevidom i utvrđivanjem uzroka požara te o tome izvijestiti javnost.

Ispred kuće smo u jutarnjim satima zatekli četvoricu muškaraca iz Vukovara i Virovitice koji sada nemaju ništa i nemaju kamo, no zadovoljni su što nisu stradali u požaru. U vrijeme požara spavali su na katu i jedva se izvukli iz vatrene stihije koja se prema njihovim riječima proširila u nekoliko minuta posvuda u kući.

Dvojica su u kuću došla u nedjelju navečer iz Vukovara te su s drugom dvojicom danas trebali početi raditi na građevini u okolici. Kada je izbila vatra prvo su spašavali sebe i sve ukućane, a potom su pokušali spasiti i nešto stvari no nisu uspjeli. Vatra im je progutala sve dokumente, odjeću, obuću i novac. Sada su bez ičega i traže gdje će prenoćiti, no kažu da su bar uspjeli osigurati da nitko nije ostao u kući i smrtno stradao. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter