Borovo Selo: Sjećanje na 12 hrvatskih policajaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izaslanstavo Policijske uprave vukovarsko-srijemske zapalilo je danas svijeće i položilo vijence na grobove dvanaestorice pripadnika vinkovačke specijalne policije, koje su srpske paravojne postrojbe ubile iz zasjede i masakrirale u noći s 1. na 2. svibnja 1991. godine u Borovu Selu.

Svijeće su zapaljene na grobovima u mjestima gdje su pokopani hrvatski policajci.

Dvanaestorica pripadnika vinkovačke specijalne policije mučki su ubijena 2. svibnja, iz zasjede, u akciji spašavanja dvojice svojih kolega, koje su u noći s 1. na 2. svibnja 1991., tijekom redovite policijske ophodnje, u Borovu Selu zarobili pripadnici srpskih paravojnih postrojbi Ranjen je 21 policajac.

U Borovu su iz zasijede ubijeni i masakrirani hrvatski policajci Stipan Bošnjak iz Nuštra (1956.), Antun Grbavac iz Nijemaca (1961.), Josip Culej iz Jarmine (1966.), Mladen Šarić iz Novih Jankovaca (1965.), Zdenko Perica iz Nuštra (1965.), Zoran Grašić iz Otoka (1969.), Ivica Vučić iz Vinkovaca (1961.), Luka Crnković iz Otoka (1970.), Marinko Petrušić iz Tovarnika (1966.), Janko Čović iz Ivankova (1965.), Željko Hrala iz Ivankova (1968.) i Mladen Čatić iz Županje (1971.).

Na obljetnicu pogibije policajaca, 2. svibnja, vijence podno spomen obilježja u središtu Borova položit će članovi obitelji ubijenih policajaca te državna i druga izaslanstva.

U Župnoj crkvi sv. Euzebije i Poliona u Vinkovcima bit će služena misa zadušnica, a na stadionu HNK 'Cibalia' održat će se atletske utrke 'Dvanaest redarstvenika'. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter