Borovi pali za sportski teren

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zlocin prema prirodi desio se prema mišljenju anonimnog citatelja na lokaciji prije premanturskog groblja. Tamo je, piše u njegovom pismu, nepovratno uništen dio šume.

Da je tome tako, sami smo se uvjerili jer smo na terenu zatekli veci broj srušenih borova, išcupanih s korijenjem i ostavljenih na tlu. Dvije prijave nezadovoljnih mještana zaprimila je i udruga Zelena Istra.

- Raspitali smo se i dobili informaciju da se radi o opcinskom zemljištu izvan zašticenog krajolika gornjeg Kamenjaka, nekadašnjem pašnjaku koji je godinama zapušten i izrastao u šumu. Nalog za rušenjem došao je iz Opcine, rekla nam je Irena Burba iz Zelene Istre. O cemu se zapravo radi pitali smo medulinskog donacelnika Damira Demarina.

- Porušeno je 15-ak samoniklih borova, koji nisu stoljetni, jer Mjesni odbor Premantura vec godinama traži da im se u mjestu uredi nogometno igralište. Nekad davno tu je bilo igralište za djecu, a umjesto srušenih bit ce rubno posadena zamjenska stabla. Uvijek ce biti netko tko nije zadovoljan, ali to me cudi jer mještani stvarno dugo apeliraju na nedostatak sportskog terena. Prijava medijima je s jedne strane dobra jer znaci da im je stalo do mjesta, ali ne znam zašto ne prijave da se stotinjak metara dalje odlaže otpad, kaže Demarin.

Predsjednik MO-a David Pauletta potvrdio je da mještani žele igralište, ali da nisu inzistirali na toj lokaciji te da nije bio upoznat s cinjenicom da ce se rušiti stabla.

- U razgovorima s opcinskom upravom razmatrali smo više lokacija. Osim ove, u igri su bile i one na Paredinama i Runkama, no tamo bi trebalo otkupiti dio zemljišta, a ovo podrucje kod groblja je u vlasništvu Opcine. Sramota je da nemamo igralište na tisucu mještana i veliki broj djece. Svako selo od pet kuca ga ima. Nekad davno na ovoj lokaciji kod groblja bio je prvi, stari nogometni teren, a danas nemamo nijedan, zakljucio je Pauletta.


Podijeli: Facebook Twiter