Boroš: Ubodu prethodila žestoka tučnjava u moru

(M. SARDELIN/Arhiva)
(M. SARDELIN/Arhiva)

U nastavku glavne rasprave na Županijskom sudu u Puli, gdje se trojici Slovenaca sudi za ubojstvo Porečana Aleksandra Vidnjevića u srpnju 2012. godine na motosusretu u Vabrigi, jučer je svjedočio Željko Boroš (45) iz Poreča. Prvooptuženi je Adnen Budimović (27) iz  Ljubljane kojeg optužnica tereti da je Vidnjeviću u namjeri da ga liši života oko ponoći 8. srpnja zadao nožem ubodnu ranu u trbuh. Vidnjević je od posljedica uboda nožem preminuo 12 sati kasnije u pulskoj Općoj bolnici. Drugooptuženi je Igor Ilić (33) iz Jesenica, a trećeoptuženi je Primož Požun (30) iz Krškog, koji se terete da su sudjelovali u tučnjavi koja je za posljedicu imala smrt Vidnjevića. Budimović je i jučer doveden na sud iz pulskog pritvora u kojem se nalazi od 9. srpnja 2012., a ostala dvojca optuženih dolaze na sud sa slobode. Na početku glavne rasprave optuženi, koji svaki imaju svog odvjetnika, izjasnili su se da nisu krivi.

Željko Boroš jučer je opisao događaje koji su prethodili ozljeđivanju Aleksandra Vidnjevića u kampu motorista u Vabrigi koji je organizirao moto klub "Indians" iz Poreča. U kamp je došao s prijateljima među kojima je bio i Jozo Čuić, koji je svjedočio prekjučer.

- Na obali je bilo šaroliko društvo, tamo su sjedile dvije djevojke, a noge su im bile u moru. Došli su i neki dečki i oni su se špricali, zezali. Bila je glasna muzika pa nisam čuo što govore, ali sam poslije po gestikulaciji shvatio da se nešto zakuhava, i to sam rekao i svojim prijateljima. No, u tome nisam vidio veliku agresiju sve dok nije u tu grupicu od pet, šest, osoba uletio neki dečko s dredloksima i postalo je žešće. Među njih je došao i sada pokojni Vidnjević i počeli su se tući.

Vidnjević je udario par puta nekog iz te grupe, ali nisam vidio koga, a poslije sam vidio da se iz te grupe izdvojio prvookrivljeni, ne znam zašto, da li ga je netko izdvojio ili se izdvojio od udarca. Nije se htio tući, branio se. Uzmicao je, a Vidnjević ga je udario. Sve se to dešavalo u vodi do koljena, opisivao je Boroš. (S. BODLAJ IVAŠIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter