Borna Rajic ulaže u istarsku poljoprivredu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Unatrag tri mjeseca Luka Rajic izvijestio je predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesica o planovima za izgradnju tvornice za proizvodnju lijekova pokraj Zagreba, vrijedne oko 300 milijuna kuna, i zapošljavanju oko 100 radnika, odnosno namjeri reinvestiranja dobiti. Time je Rajic ispunio obecanje dano predsjedniku Republike prije dvije godine, kad je prodao Dukat francuskom Lactalisu. Bivši kralj mlijeka odlucio je izgraditi tvornicu u Zagrebu, a njegova bivša supruga Borna Rajic svoju je preselila iz Zagreba u Istru, a ona sama otišla je iz Ženeve u Pariz.

Naime, medu 27 tvrtki koje su u proteklih godinu dana preselile sjedište iz ostalih hrvatskih županija u Istru nalazi se i tvrtka Borna Design. Dosad je bila registrirana na adresu u Ilici, a nedavno je pazinski Trgovacki sud u Narodnim novinama objavio da je uknjižio u sudski registar promjenu sjedišta te tvrtke u Španidigu (izmedu Bala i Rovinja), gdje obitelj Rajic posjeduje Stanciju Gati.

Upitana zašto se odlucila na preseljenje sjedišta tvrtke i kakve planove ima s njom u buducnosti, Borna Rajic odgovorila nam je da je promijenila sjedište u skladu s planom buducih poslovnih aktivnosti koje su vezane za podrucje Rovinja, ali i zbog toga što kao vlasnica i direktorica tvrtke tijekom boravka u Hrvatskoj prebiva u Rovinju.

- Trenutne aktivnosti tvrtke usmjerene su na prvu fazu pripreme terena koji je u zakupu tvrtke za agrarnu proizvodnju, maslinarstvo i lavandu, te s potencijalnim buducim usmjerenjem k alternativnim izvorima elektricne energije, zakljucila je Borna Rajic.

Inace, osim nje, u Upravi Borna Designa je i Ron Hale iz Izraela, a Borna Rajic je ujedno i pocasna predsjednica Centra za obrazovanje talenata iz Zagreba. Rijec je o glazbenom studiju specijaliziranom za poduku violine po Suzuki metodi.

Njezine se namjere poklapaju s oglašavanjem natjecaja za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta. Naime, ovog je tjedna pocelo otvaranje pristiglih ponuda, izmedu ostalih i za zakup zemljišta na podrucju Stancije Gati.


Podijeli: Facebook Twiter