Borkovsky izlaže u Poljskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grožnjanski umjetnik Eugen Borkovsky medu autorima je koji su izabrani za izlaganje u sastavu Internacionalnog trijenala skulpture koji ce se u poljskom Poznanu održati od 2. do 15. listopada.

Naslov i tema ovogodišnjeg trijenala je "Crisis of the genre", a u strogoj selekciji medu radovima 400 autora izabrano je njih 46. Selektiran je Borkovskijev rad "ARBOREUS C, nova generacija", a umjetnik ce nazociti otvorenju i sudjelovati u radu toga trijenala.

Borkovsky je roden u Opatiji, a likovnu umjetnost studirao je u Rijeci. Završio je Seminar pisanja o suvremenoj umjetnosti na Zavodu za suvremenu umjetnost u Ljubljani te ima priznat status samostalnog umjetnika (skulptor i likovni kriticar). Bavi se suvremenom likovnom praksom i likovnom kritikom te grafickim i internetskim dizajnom i heraldikom. Organizirao je ili sudjelovao u organizaciji mnogih likovnih projekata u domovini i inozemstvu. Objavio je više od dvjesto informativno-publicistickih radova iz podrucja likovnih umjetnosti, a od 1999. vodi grožnjansku galeriju Fonticus.

Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja, a njegovi se radovi nalaze u mnogim javnim i privatnim prostorima. Priredio je preko 60 samostalnih i sudjelovao na stotinjak skupnih izložbi u domovini i inozemstvu.


Podijeli: Facebook Twiter