Borković i Langer zajedno na listi za Europarlement

Bruno Langer (N. L.)
Bruno Langer (N. L.)

Predsjednik Autohtone hrvatske seljačke stranke (AHSS) Branko Borković i nazavisni kandidat na izborima za Europski parlament Bruno Langer potpisali su danas sporazum o zajedničkom nastupu na izborima za Europski parlament i istaknuli da su postigli visok stupanj suglasnosti o bitnim pitanjima zastupanja Hrvatske u Europskom parlamentu.

"Odlučili smo se okupiti kako bismo se borili za hrvatske interese u Bruxellesu", rekao je danas na potpisivanju sporazuma u Zagrebu predsjednik AHSS-a Branko Borković. Dodao je da ta stranka želi nastaviti borbu za Hrvatsku i njezine interese u Europi svim demokratskim metodama.

Nositelj nezavisne liste Bruno Langer rekao je da su, za razliku od etabliranih stranka u našemu političkim životu koje su otvoreno eurofilske, oni euroskeptici. To ne znači da su protiv ulaska u Europsku uniju, nego su, kako je dodao, "eurorealisti i žele stalno propitivati što Europska unija može donijeti dobroga hrvatskim građanima". Upitao se hoće li birokracija u Bruxellesu riješiti naše probleme te je odao da ulazak Hrvatske u Europsku uniju "nije ulazak u obećanu zemlju".

Zamjerio je državnim čelnicima da su na brzinu raspisali izbore za Europski parlament u kojemu velike političke stranke "žele uhljebiti svoje članove". Ocijenio je da u javnosti nema mnogo informacija o tim izborima i što oni znače.

"Ako mi budemo izabrani, informirat ćemo građane što se tamo događa, za razliku od onih koji će najprije izvijestiti svoje stranačke vođe, a zatim će uz pomoć PR agencija to proslijediti građanima kao uljepšanu sliku", istaknuo je Langer.

Branko Borković najavio je da će u ponedjeljak oko podneva Državnome izbornom povjerenstvu predati zajedničku listu, da će organizirati predizborne skupove na kojima će predstaviti svoj program te da će komunicirati s građanima putem interneta i društvenih mreža. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter