Borit ce se za "istarski turisticki dragulj"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zdrava obitelj i perspektivno gospodarstvo temeljni su ciljevi koalicije HSS-a, Zelene stranke i Stranke penzionera, ciji su kandidati u 8. izbornoj jedinici predstavljeni danas u Puli. Ivo Zrilic, nositelj te liste i prvi na njoj, ujedno i predsjednik Izbornog stožera HSS-a u ovoj izbornoj jedinici, porucio je da bi glas za ovu koaliciju donio daljnji prosperitet Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji, nastavak razvoja turizma, malog i srednjeg poduzetništva bez ugrožavanja okoliša.

Kazao je da su u aktualnoj vlasti "dvojica najuspješnijih ministara" iz redova HSS-a (Bajs i Pankretic) vec doprinijela regionalnom i turistickom prosperitetu. Ude li ova koalicija u Sabor, Zrilic je obecao borbu protiv nezaposlenosti i borbu za neovisno pravosude, ali i "oslobadanje" svih nerealiziranih poticajnih sredstava.

Milan Popadic iz Zelene stranke, 3. na listi, kazao je da je ova stranka prepoznala HSS kao stranku koja je uložila puno truda da se Hrvatska ekološki ocuva.

- Jedni i drugi Istru i Kvarner prepoznajemo kao dragulje u ekološkom smislu i kao najjacu turisticku destinaciju na Jadranu. No, to nije dovoljno jer Istru i Kvarner "napadaju" ulagaci: ocit je primjer Rockwool. Volio bih da netko snosi odgovornost za takve investicije, no teško da ce se netko procesuirati zbog toga, rekao je Popadic. Turizam, poljoprivreda i ribarstvo smatra perspektivnim granama u dvjema županijama.

- Bili bismo sretni da država daje poticaje za eko-poljoprivredu i da ekološke proizvode oslobodi barem dijela PDV-a. Zalagat cemo se za uvodenje ekostandarda, za snaženje institucija koje nadziru okoliš. Ne želimo masovni, nego elitni turizam, ne želimo apartmanizaciju, nego gradnju ekoloških hotela, porucio je Popadic.

Rijecki HSS-ovac Olivio Ljubicic konstatirao je da su ljudi izgubili povjerenje u politicare i zato ga je potrebno vratiti. Treba se izboriti za osnovna prava, posebno za pravo na rad, voditi racuna o medugeneracijskoj solidarnosti, odnosno brinuti se o starijima te dati više mogucnosti ženama da odlucuju.

Na listi ove koalicije u 8. izbornoj jedinici su i profesor Zdenko Tomcic, oprtaljski tartufar Ivica Kalcic, novigradski poduzetnik Lucijan Beletic, vodnjanski poljoprivrednik Franko Cetina i obrtnik Moreno Zuban s Barbanštine. (M. VERMEZOVIC IVANOVIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter