Borisu Tadicu na Facebooku prijete smrcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Facebooku su se pojavile prijetnje smrcu srbijanskom predsjedniku Borisu Tadicu. Glasnogovornica Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je da se na toj društvenoj internetskoj mreži pojavila grupa pod nazivom "Tadicu, džaba ti blindirana mecka, kad otvoriš vrata snajper te ceka" i pozvala nadležna tijela da reagiraju na prijetnje.

"Ocekujemo da reagiranje državnih tijela bude najžešce i najoštrije i smatramo da trebaju reagirati sve nadležne institucije od sigurnosnih do pravosudnih", rekla je Trivan, a prenijeli beogradski elektronicki mediji.

Prema njenim rijecima, postoji ozbiljna zamjena teza u javnosti - krivaca i žrtava. "Danas se svi, cak i oni koji ugrožavaju tudu sigurnost, pozivaju na ugrožavanje vlastite sigurnosti, a jasno je tko je u Srbiji ugrožen i zbog cega", rekla je Trivan.

Po njenoj ocjeni, prijetnje Tadicu upucene su zbog oštre borbe koju predsjednik Srbije i vlada te vladajuca vecina vode protiv organiziranog kriminala.

"Nažalost, postoji i neka paralelna struktura koja pruža podršku podzemlju, a da bi država tu borbu dobila, mora postojati ozbiljna podrška javnog mnijenja", istaknula je.


Podijeli: Facebook Twiter