Boris Sabatti na celu IDA-e

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Puljanin Boris Sabatti novi je direktor Istarske razvojne agencije (IDA) d.o.o. te na toj dužnosti nasljeduje Medulinca Darka Lorencina koji je u sijecnju preuzeo mjesto pomocnika Ministra gospodarstva s resorom za konkurentnost i investicije.

Sabbati, koji je imenovan na skupštini održanoj u cetvrtak, u IDA-i je zaposlen od 2000. godine. Tijekom prve cetiri godine je obavljao poslove strucnog savjetnika u podrucju poticanja malog i srednjeg poduzetništva, da bi od 2005. prešao na funkciju voditelja tog sektora te je ujedno bio voditelj poduzetnickog inkubatora.

Nakon što je diplomirao 1997. na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirkovic" u Puli, 2009. stjece zvanje magistra ekonomskih znanosti na Poslijediplomskom znanstvenom studiju "Poduzetništvo" pri Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a lani i zvanje doktora ekonomskih znanosti obranom doktorske disertacije na Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirkovic". Sabatti je aktivno izlagao na više domacih i medunarodnih skupova i savjetovanja. Služi se engleskim i talijanskim jezikom.

Lorencin je radio na osnivanju, osmišljavanju aktivnosti i operativnom djelovanju IDA-e u proteklih 13 godina te bio njezin direktor punih 12 godina. No, pravu funkciju te razvojne agencije je pokazao od 2003., godine otkako su dobili pristup nepovratnim sredstvima iz EU fondova. Od tada su povukli 3,5 milijuna eura koje su uložili u projekte u Istri.

IDA-u je osnovala Istarska županija i svi istarski gradovi osim Vodnjana koji nije imao taj status kada je osnovana IDA. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter