Boris Miškovic svjetski prvak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sjajne vijesti za istarski kickboxing stigle su iz austrijskog Villacha s netom završenog cetverodnevnog Svjetskog prvenstva na kojem je zadnjeg dana natjecanja Boris Miškovic iz rovinjskog "Budokaija" osvojio naslov svjetskog prvaka u light contactu, u kategoriji do 94 kg. Borisu je u kategoriji konkurenciju cinilo još 11 natjecatelja, a nakon što je u osmini finala bio slobodan, prvo je u cetvrtfinalu pobijedio Talijana Cristiana Lubrana, potom u polufinalu Ukrajinca Igora Kravehuka, te na koncu u finalu Rusa Alexandera Dmitrienka.

Boris i njegov brat Bojan, koji je takoder u light contactu, ali u kategoriji do 84 kg osvojio broncano odlicje, su jedini osvajaci kolajni od petero reprezentativaca iz istarskih klubova, a Boris je ujedno i jedini hrvatski muški svjetski prvak. Od ostalih hrvatskih reprezentativaca pored Borisa Miškovica naslove svjetskih prvaka osvojili su Ana Znaro (Malinska) u light contactu do 70 kg, Željana Piteša u low kicku do 52 kg i Nives Radic (obje Pit bull, Split) u low kicku do 70 kg.

U poretku država po disciplinama Hrvatska je u light contactu zauzela šesto, u low kicku odlicno cetvrto, a u disciplini K-1 14. mjesto, dok su u ukupnom poretku svih disciplina u konkurenciji 52 zemlje naši reprezentativci zauzeli šesto mjesto.


Podijeli: Facebook Twiter