Boris Miškovic i Mateja Pancelat prvaci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarski kickboxeri ostvarili su pravu žetvu medalja osvojivši ukupno 19 odlicja na prvenstvu Hrvatske u semi contactu za seniorke i seniore, kadetkinje i kadete, te Kupu Hrvatske za djevojcice i djecake, održanom u Malinskoj na Krku u konkurenciji dvjestotinjak natjecatelja iz 26 klubova.

Najistaknutija predstavnica Istre na natjecanju je bila Mateja Pancelat iz poreckog "Primea" koja je u svom prvom nastupu na državnom prvenstvu u semi contactu osvojila naslov prvakinje Hrvatske (do 65 kg), te je proglašena najboljom seniorkom cijelog prvenstva. Pancelat je u finalu prekidom u trecoj rundi (tehnicki nokaut, 20:9) pobijedila Vedranu Halincic iz Jastrebarskog.

Sva trojica predstavnika rovinjskog "Budokaija" koja su nastupila na ovom natjecanju, vratila su se kuci s medaljama, od kojih dvojica s titulama prvaka Hrvatske. Aktualni seniorski svjetski prvak u ovoj disciplini, Boris Miškovic, prema ocekivanju nije dopustio nikakva iznenadenja vec je pomeo konkurenciju (+ 94 kg) u seniorskom uzrastu i osvojio naslov prvaka Hrvatske pobijedivši u finalu 12:2 Davora Fibingera iz rijeckog "Sušaka".

Samo za nijansu slabiji u istoj kategoriji bio je Danijel Tanushaj koji se okitio broncom posustavši tek u polufinalu. U konkurenciji kadeta mladi Marko Opšivac (do 69 kg) kroz iznimno kvalitetne nastupe izborio je najvišu stepenicu pobjednickog postolja te osvojio svoju prvu titulu najboljeg u državi.

Od desetero natjecatelja pulskog "Lava" najistaknutija je bila Maja Britvic koja je osvojila dva srebra, u seniorskom (+ 70 kg) i kadetskom (+ 65) uzrastu, dok su trojica njenih klupskih kolega osvojili bronce, Sven Gerencir (do 63 kg) u seniorskom, Neven Gerencir (do 57) i Arnes Pervic (do 63 kg) u kadetskom uzrastu.

Diana Tanushaj iz medulinskog "Lava" osvojila je broncu (do 50 kg) u kadetskom uzrastu. Seniorski viceprvak Hrvatske postao je i Goran Kosovic (do 79 kg) iz pulske "Future". Od clanova labinskog "Budokaija" Katarina Cukaric je osvojila srebro u kadetskom (do 65 kg) i broncu (do 70 kg) u seniorskom uzrastu, a broncama su se okitile i njene klupske kolege, seniori Višnja Faraguna (do 65 kg) i Ervin Mešanovic (do 94 kg), te kadet Marino Faraguna (do 42 kg).

Naslove pobjednika kupa za djecake osvojila su dva Labinjana Domagoj I. Kubaj (do 32 kg) i Dominik I. Kubaj (+ 32 kg), dok je njihov klupski kolega Filip Grbic osvojio broncu (do 32 kg).


Podijeli: Facebook Twiter