Boris Miletić provozao se neobičnim oltimerom

Boris Miletić u vožnji oldtimerom BMW Isetta 300 (M. MIJOŠEK)
Boris Miletić u vožnji oldtimerom BMW Isetta 300 (M. MIJOŠEK)

Grad Pula nabavio je novi službeni automobil. I to ne bilo kakav, već oldtimer BMW Isettu 300. Mogli su to, naime, pomisliti brojni građani koji su jučer upravo u tom neobičnom vozilu vidjeli pulskog gradonačelnika Borisa Miletića koji nije krio zadovoljstvo ovom vožnjom. Ali, ipak, ne radi se o novoj gradskoj nabavci, već o posudbi za potrebe predizborne kampanje.

- Da, izgledali smo baš kao da snimamo Mućke, kao Trotters family, Delboy i Rodney, rekao nam je kroz smijeh Miletić te potom ipak objasnio da su željeli poručiti kako je Istra po sustavu vrijednosti drugačija od ostatka Hrvatske pa su i u kampanji to željeli naglasiti na jedan poseban način i unijeti jedan pozitivan duh.

Željeli su, pojašnjava nadalje, pokazati i skromnost koja je potrebna i u kampanji i u današnjoj Hrvatskoj.

- Snimali smo za potrebe Nove TV jedan dan nositelja izbornih listi, u ovom slučaju sa mnom u Puli, rekao nam je Miletić.

A kako smo saznali, ovaj primjerak BMW-a Isette 300 u vlasništvu je Zlatka Ivančića iz Kacani kraj Vodnjana i jedan je od pet takvih automobila u Hrvatskoj. Kako nam je rekao sam Ivančić, datum proizvodnje je 1956., ima 300 kubika, 13 konjskih snaga i registrira se poput motocikla. Pronašao ga je u groznom stanju, da bi ga oslobodio morao je čak ispiliti i jedno stablo, a na njemu je potom radio dvije godine. No, danas ima zanimljiv oldtimer, vrijedan na tržištu između 20 i 80 tisuća eura.

- Nudili su mi Talijani 18 tisuća, ali nisam ga htio prodati. Osim njega, imam i druge neobične oldtimere, jer volim takva ekstra vozila. Tako jedini u Hrvatskoj imam Vespu s prikolicom iz 1958., a imam i nekoliko tricikla Ape od Piaggia, rekao nam je Zlatko Ivančić. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter