BORIS MILETIĆ: Cijela Vlada treba otići

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Produbljivanje parlamenarne krize i traženje ostavke prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka zbog afere "Konzultantica" teme su koje ovog trenutka dramatično potresaju hrvatsku političku arenu. O poziciji IDS-a u Hrvatskom saboru i traženju Karamarkove ostavke razgovarali smo s Borisom Miletićem, prvim čovjekom stranke i saborskim zastupnikom.

Hoćete li u Hrvatskom saboru podržati zahtjev SDP-a za ostavkom prvog potpredsjednik Vlade Tomislava Karamarka?

- S obzirom na to da je vladajuća garnitura u proteklih manje od pola godine uspjela blokirati cijelu zemlju, bilo bi dobro da se glasa o smjeni cijele Vlade. Dvije glavne državne institucije, Vlada i Sabor, ne funkcioniraju. Što vam više treba? Takvo je stanje vrlo opasno. Cijela zemlja je talac diletantizma i neodgovornosti kakvu u Hrvatskoj još nismo vidjeli.

Hoćete li u saborskom glasanju podržati ukidanje Ureda bivšeg predsjednika RH, te druge zakonske akte koje je priredila Vlada?

- Ne, IDS neće podržati prijedlog o ukidanju Ureda bivšeg predsjednika Republike Hrvatske, jer vjerujem da je svima jasno da se radi o političkom revanšizmu.

Očekujete li prijevremene izbore za Sabor do kraja godine?

- Situacija je toliko ozbiljna da ako se dvije najveće stranke ne uspiju dogovoriti o izboru sudaca Ustavnog suda, bit će nemoguće provesti i eventualne prijevremene parlamentarne izbore! Ako vladajuća koalicija na čelu s HDZ-om i Mostom ne može osigurati niti temeljno funkcioniranje države, a kamoli kakav takav razvoj, onda neka i daju ostavke. (Dubravko GRAKALIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 18. TRAVNJA


Podijeli: Facebook Twiter