Boris Miletić će se kandidirati za predsjednika IDS-a

Boris Miletić (M. MIJOŠEK)
Boris Miletić (M. MIJOŠEK)

"Protivimo se povećavanju PDV-a jer povećavanje poreza nikome nije u interesu ali kao odgovorni partneri nudimo rješenja jer znamo da situacija s državnim proračunom nije najbolja. Temeljni uvjeti poslovanja ne bi se trebali tako brzo mijenjati jer to itekako utječe na nesigurnost u poslovnom sustavu", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare potpredsjednik IDS-a Boris Miletić komentirajući najnovije najave iz Vlade o mogućem povećanju PDV-a o kojem je IDS ponovno doznao iz medija.

Miletić smatra da bi Republika Hrvatska ponajprije trebala iskoristiti sve svoje resurse koje ima na raspolaganju, dok bi povećanje PDV-a trebala biti zadnja linija obrane proračuna, dodajući da se državna blagajna može napuniti poticanjem investicija i žešćom decentralizacijom.

- Zabrinjava što s jedne strane imamo pad trgovine, a s druge strane povećanje štednih uloga u bankama koji prema zadnjim procjenama iznose oko 4 milijarde kuna. Iz toga je jasno da i oni koji bi i mogli nešto potrošiti, to ne čine zbog neizvjesnosti, kazao je Miletić.

S obzirom na njegove učestalo pojavljivanje pred novinarima kada u funkciji drugog čovjeka prenosi stavove IDS-a, nameće se logično pitanje sprema li se preuzeti vođenje IDS-a.

- Da, kandidirati ću se za predsjednika i već sam dobio podršku određenih podružnica. Međutim, nikada nisam trčao pred rudo pa i sada želim prije obići sve podružnice i ako dobijem podršku koju očekujem, onda ću u propisanom roku podnijeti svoju kandidaturu za predsjednika IDS-a, kazao je. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

ČITAJTE VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter