Boris Krčmar svjetski prvak u pikadu

Boris Krčmar
Boris Krčmar

Svjetsko prvenstvo u pikadu, koje se od 6. do 13. lipnja održava u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču, nije moglo započeti bolje za hrvatske pikadiste. U ponedjeljak je na rasporedu bilo SP u pojedinačnoj konkurenciji, a između 265 pikadista iz cijelog svijeta, koliko ih ja nastupilo u muškoj konkurenciji, do finala su dospjela dvojica Hrvata - Zagrepčanin Boris Krčmar i Zdravko Antunović iz Županje, standardni hrvatski reprezentativci.

Iako je bio u nepovoljnijoj poziciji, jer se u finale plasirao kroz repasaž, nakon što je imao trenutak slabosti u meču protiv odličnog Rusa Oreškina, Krčmar je još jednom pokazao klasu i u prvom meču protiv Antunovića slavio s 3:0, čime je nadoknadio hendikep zbog plasmana kroz repasaž, a zatim u novoj utakmici nakon iznimno napetog i do kraja neizvjesnog meča slavio s 3:2 za titulu svjetskog prvaka.

Tako je Krčmar definitivno potvrdio titulu najboljeg svjetskog igrača elektroničkog pikada. O tome najbolje svjedoči podatak da je ovo četvrto SP u organizaciji Međunarodne pikado federacije (IDF), a sva četiri puta naslov svjetskog prvaka u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je 35-godišnji Zagrepčanin.

- Bilo je jako teško vratiti se u finale nakon poraza od Oreškina, jer ovdje ima super kvalitetnih igrača, ali nekako sam uspio dočepati se titule koju smatram svojom. Ovaj turnir me je potpuno iscrpio, ali već sutra nastupa reprezentacija, tako da žurim u krevet - na brzinu je izrekao novi-stari svjetski prvak i bez velikog slavlja odjurio na zasluženi odmor.

Dok trijumf Krčmara nikoga nije iznenadio, Antunović je napravio pravi podvig, jer je još u ranoj fazi počeo osjećati bolove u nozi zbog kojih se teško kretao. Ali to ga nije omelo da niže pobjedu za pobjedom, sve do sudara s Krčmarom u finalu.

- Presretan sam jer osvojiti srebro u ovako jakoj konkurenciji je velika stvar. Znao sam da to mogu, ali nije nimalo pobijediti desetoricu vrhunskih igrača do finala - rekao je Antunović.

Solidne plasmane ostvarila su još dvojica naših reprezentativaca, Splićanin Vladimir Lešić koji je bio 13., te Zagrepčanin Alan Ljubić na 17. mjestu, dok je ugodno iznenađenje 25. mjesto Mateja Budiše, iz Zagreba.

Kod djevojaka su najbolji plasman ostvarile Đurđica Delić, iz Splita i Marina Letica, iz Zagreba koje su završile na diobi 17. mjesta. (L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter