"Borići dobrote" ukrasili gradsku fontanu

Wabi slavi stari sve staro i retro
Wabi slavi stari sve staro i retro

Treću godinu za redom gradska je fontana u Rovinju bila pozornica za maštovite kreacije već ukrašenih božićnih jelki, koje su izradili učenici osnovnih i srednjih škola, djeca vrtića, članovi Društva osoba s invaliditetom, Gradskog društva Crveni križ, Zajednice Talijana "Pino Budicin" te nekolicina volontera.

Akcija koja se odvija pod sloganom "Borići dobrote" i od čije je prodaje novac usmjeren za "činiti dobro", ovog se puta organizirala u režiji Dječjeg gradsko vijeća Grada Rovinja, jer su njeni inicijatori iz Zajednice Talijana odlučili da je vrijeme da kormilo iznimno uspješne akcije prepuste mlađima. Mlađi su opet odlučili da novac od prodaje borića dobrote bude usmjeren u korist petogodišnje djevojčice Leone Vrtjel, kako bi lakše nastavila svoje liječenje.

Sam događaj na središnji je gradski trg izmamio građane kojima su u početku sramežljivo, a potom sve sigurnije, prilazili i brojni turisti. Odrediti čiji je bor najljepši, bilo je jednostavno nemoguće. Jer, kako mi reče poznanica, svi do jednog rađeni su s puno ljubavi, ali i strpljenja. Valjalo je prije, sakupit materijal - od sjajnog papira ili praha, do grančica, grana, gdjegod i trupaca, preko stiropora, špage i vrpca do kuglica od čepova, pluta, šiška, naranči…

I to je, recimo bio lakši dio. Slijedili su sati rada na svakom od njih ne bi li sama konstrukcija, odnosno ukrasi bili što interesantniji i oku ljepši. A da mašta čini svašta, kupnjom borića pokazali su građani koji su ih, nakon nastupa i pjesme djece vrtića "Neven" i "Naridola" s osmjehom na licu ponijeli svojim kućama, restoranima i trgovinama. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter