Bore se sve češće uklanjaju kod stomatologa

Tea Premate Tomić (S. Z. T.)
Tea Premate Tomić (S. Z. T.)

Potraga za vječnom mladošću i dalje je imperativ ljudskom rodu. I dok brojni znanstvenici tragaju za spasonosnom formulom, žene, ali sve češće i muškarci, posežu za privremenim rješenjima. Pilule, botox, razne operacije i faceliftinzi, samo su neki od pokušaja da se zadrži mlad i svjež izgled. No, to su uglavnom bolna i vrlo skupa zadovoljstva.

Međutim, postoje i ona jednostavnija i bezbolna, koja su sve traženija, a dostupna su i u Puli. Više informacija o tretiranju bora filerima potražili smo u ordinaciji dentalne medicine Tee Premate Tomić, koja nudi kratak i bezbolan tretman filerima hijaluronske kiseline koji se ubrizgavaju u kožu i ispunjavaju bore.

Naime, i u Puli, kako doznajemo, sve je više osoba različite dobi koje traže upravo ovu uslugu da bi izgledale mlađe i ljepše. Dobna granica za ovaj tretman zapravo i ne postoji, jer sve ovisi o tipu kože i nastanku prvih bora, iako bi neki ključni trenutak u sazrijevanju kože mogao biti oko 30. godine.

- Baza filera je, dakle, hijaluronska kiselina koja se prirodno nalazi u našoj koži i ima ulogu vezanja vode. Kada se injicira u kožu, povećava svoj volumen i ispunjava bore te hidratizira kožu. Hijaluronska kiselina u koži stvara elastičnu mrežu za vezanje kolagena koji je sastavni dio sloja kože zvanog dermis, kaže mlada doktorica dentalne medicine.

Posebnost ovog tretmana je ta što traje kratko, otprilike 30 minuta tijekom kojih liječnik daje hijaluronske injekcije u područja izraženih bora usana, očiju, čela, itd. Nadalje, ovaj je tretman, zahvaljujući anestetskoj kremi koja se nanosi na kožu lica 15 minuta prije zahvata potpuno bezbolan, a rezultati su vidljivi odmah po završetku tretmana. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter