Borba za dresove i kapitalna pojačanja

Polazak protekao u dobroj atmosferi (N. LAZAREVIĆ)
Polazak protekao u dobroj atmosferi (N. LAZAREVIĆ)

Jučer točno u 12 sati i 12 minuta autobus s nogometašima Istre 1961 krenuo je prema slovenskoj Radovljici kraj Bleda, gdje će se "zeleno-žuti" u idućih deset dana pripremati za novu sezonu Prve HNL. Na ukrcaju nije bilo nikakvih iznenađenja, 25 igrača koje smo najavili našli su se na popisu, uz slobodno mjesto za Ganca Derricka Mensaha koji će se momčadi priključiti u Sloveniji.

Jedine dvojbe otklonjene su večer prije polaska, Kenan Hadžić produžio je ugovor na još dvije godine i krenuo na put, a problemi s radnom dozvolom Jamilua Collinsa uredno su sanirani, ostao je tek račun za zbijanje šala od strane suigrača.

- Jamilu, ti ćeš samo do granice? - upitao je netko. - Nemojte objaviti fotke prije nego što pređemo granicu, da ne bi Collinsa prokužili - čulo se iz pozadine.

Vladala je, dakle, dobra atmosfera, bez nervoze i kašnjenja pojedinaca čemu smo znali svjedočiti prijašnjih godina, iako već dugo vremena unazad momčad nije ispraćana na pripreme s ovoliko skeptičnih pogleda. Virtualnih, doduše, jer uživo ih je ispratilo tek nekoliko promatrača, osoblje stadiona, klupski glasnogovornik, te najvjerniji navijači Edo i Sandi koji su i ovoga puta pomagali pri slaganju opreme u autobus. (D. RAMIĆ-KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter