Borba protiv korupcije stici ce i do vrata SDP-a, HNS-a, IDS-a...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pobijedit cemo na izborima jer želimo cuvati Hrvatsku, porucila je danas predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor pred gotovo 10 tisuca stranackih izaslanika, koliko ih se okupilo na Opcem saboru HDZ-a u zagrebackoj Areni i koje je pozvala da daju sve od sebe kako bi HDZ pobijedio na izborima 4. prosinca.

Kosor je HDZ-ovce pozvala na zajedništvo i jedinstvo, isticuci da nitko ne može skršiti ni uništiti stranku koja je, tada na celu s Franjom Tudmanom, stvarala i obranila Hrvatsku, a potom je uvela u NATO te pred vrata EU-A.

„Zbog toga moramo udružiti snage, svaki od nas dati sve od sebe da pobijedimo na izborima, ne zbog nas, ne zbog mene, nego zbog Hrvatske, porucila je popracena gromoglasnim skandiranjem "Jadranka, Jadranka."

Naglasila je da neprijatelji HDZ-a, oni koji stranku žele uništiti, ne razumiju da HDZ nije samo njegovo vodstvo, samo ona ni bilo koji pojedinac, nego da je HDZ pokretacka snaga hrvatskog naroda.

"Rado bi neki uništili HDZ. Zašto? Zato što neki mrze HDZ od trenutka kada im je HDZ na celu s Franjom Tudmanom srušio komunizam i Jugoslaviju, uništili bi HDZ jer ne mogu podnijeti što nismo dali da se zaborave naši heroji", istaknula je Kosor.

"Mnogi bi uništili HDZ jer im smeta što se više ne ide u Beograd po instrukcije, što se Beograd ne pita za dozvolu, što u Beograd ne idu novci koje ovdje mi zaradimo, dodala je.

"Mnoge, naglasila je Kosor, smeta HDZ i zato jer je širom otvorio vrata borbi protiv korupcije. Do posljednjeg dana svoje politicke karijere, a vjerujem da ce dugo trajati, trudit cemo se da borba protiv korupcije dode do svih stranaka, a naša stranka je u borbi protiv korupcije platila najvecu cijenu. No, necemo prestati dok ta borba ne dode pred vrata SDP-a, HNS-a IDS-a i dok ne vidimo što su oni proteklih godina radili i što je istina iz prica koje kruže gradom i Hrvatskom", porucila je Kosor.

Najavila je izmjene stranackog Statuta, jer, kako je rekla, u prošlosti HDZ-a katkad nije bilo cvrste demokratske prakse, te stoga predložila uvodenje mehanizama u Statut kako bi sve stranacke odluke bile plod unutarstranacke demokratske procedure, a ne diktat s vrha. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter