Boravišna pristojba za ljepšu Fažanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sredstva od boravišnih pristojbi ce, umjesto Turisticke zajednice, od ove godine koristiti Opcina Fažana za opcinske projekte. Takvu odluku potvrdilo je Opcinsko vijece buduci da je ta stavka sastavni dio ovogodišnjeg proracuna, istice nacelnica Ada Damjanac, koja je ujedno predsjednica Skupštine TZ-a Opcine Fažana.

- Sredstva se nece upucivati u Turisticku zajednicu nego ce se namijeniti kulturnim dogadajima koji se organiziraju tijekom cijele godine, ne samo za turiste nego i za mještane Opcine Fažana. Jedan dio novca utrošit ce se na predstave, izložbe, koncerte te proslave Božica i Uskrsa. Drugi dio bit ce upotrijebljen za uljepšavanje ambijenta za turiste, odnosno za uredivanje plaža i zelenih površina, održavanje cistoce i sadnju cvijeca, navodi nacelnica.

Lani je prikupljeno oko 700 tisuca kuna od boravišne pristojbe, no ove godine ocekuje se da ce taj iznos biti 30 posto manji buduci da je Ministarstvo turizma uvrstilo Valbandon, zajedno s autokampom Bi Village koji Fažani donosi najveci turisticki prihod, u nižu C kategoriju.

- Uputili smo dopis Ministarstvu turizma u kojem zahtijevamo da vrate Valbandon u A kategoriju jer gosti u Bi Villageu prema novom propisu placaju 30 posto manju boravišnu pristojbu. To je rezultat administrativne pogreške jer prema zadnjem popisu stanovništva Valbandon nije bio registriran kao naselje, rekla je Damjanac.


Podijeli: Facebook Twiter