BOOKtiga opremila radaonicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Operacijska sala u radaonici i radaonica pulskog rodilišta opremljene su s dva klimatizacijska uredaja zahvaljujuci sredstvima od gotovo 22 tisuce kuna koja su prikupljena humanitarnom akcijom "Knjigom do zdravlja" u sklopu BOOKtige 2010. - 3. medunarodnog festivala procitanih knjiga. Taj se festival održavao od 23. do 25. travnja u istarskim gradskim knjižnicama.

- Iznimno smo zadovoljni suradnjom, a ujedno i zahvalni organizatoru BOOKtige na provodenju ovakve akcije kojom je znacajno pridoneseno kvaliteti našeg rada. Nabavkom dvaju klimatizacijskih uredaja za hladenje, ali i grijanje, završili smo proces opreme operacijske sale u radaonici. Na taj smo nacin podigli kvalitetu, ali i sigurnost za rodilje, buduci da ih za carski rez više ne moramo voziti tri kata niže od radaonice, a znamo koliko je u tim slucajevima svaka minuta važna, rekao je rukovoditelj Djelatnosti za ginekologiju dr. Davor Zoricic.

Ravnatelj Opce bolnice Pula dr. Lems Jerin dodao je da mu je drago, kao velikom ljubitelju knjiga, što je ovakva humanitarna akcija tako dobro odjeknula.

Irides Zovic, ravnateljica porecke Gradske knjižnice, glavnog organizatora BOOKtige, je podsjetila da su prve godine sredstva bila namijenjena Zdravom gradu Porec za kupnju didaktickih igracaka, druge godine Crvenom križu za medicinsku opremu, a ove je godine, s obzirom na to da je organizacija manifestacije na županijskoj razini, odluceno sva prikupljena novcana sredstva usmjeriti u korist Opce bolnice Pula.

- Iduce godine BOOKtiga ce prvi put biti tematska, posvecena djeci. Valja naglasiti da preostale knjige nakon BOOKtige prosljedujemo, pa smo tako znacajno obogatili knjižni fond Okružnog zatvora u Puli i Otvorenog kaznenog zavoda Valtura, zakljucila je Zovic. (S. ROJNIC SINKOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter