Booktiga: Knjigama se pridružuju igracke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svecanim otvorenjem Izložbe drugacijih igracaka, koje ce se održati u cetvrtak u 11 sati u galeriji Sincic, pocinje cetvrti sajam procitanih knjiga Booktiga, koji ce se na poreckom Trgu Marafor odvijati do subote.

- Ove je godine Booktiga posvecena djeci pa je uz procitane knjige u svoj koncept uvrstila i "proigrane" igracke te ce u svom cetvrtom izdanju okupiti znatan dio sadržaja vezanih uz najmladu populaciju, najavila je na jucerašnjoj konferenciji za novinare Irides Zovic, ravnateljica porecke Gradske knjižnice, organizatora ovog sajma.

Booktiga ce ove godine uz rabljene knjige po povoljnim cijenama, pristigle iz antikvarijata u Zagrebu, Osijeku i Kopru, nuditi i rabljene igracke.

I ovogodišnja nagrada Booktiga biti ce u znaku literature za najmlade, a dobit ce je poznati pisac Hrvoje Hitrec, autor "Smogovaca", najcitanijeg djela domaceg autora za djecu i mlade u poreckoj knjižnici u proteklih godinu dana.

Festival i ove godine ima humanitarni karakter te ce se prije i tijekom Booktige prikupljati procitane knjige i igracke za prodaju na festivalu, a sav prihod namijenjen je pulskom Domu za djecu i mlade punoljetne osobe. Akcija nosi naziv Knjigom do zdravlja, a novac ce biti upotrijebljen za uredenje vrta i okoliša Doma. (Napisala i snimila V. HABEREITER)


Uvertira uz Booktežin
Uvertira u nadolazeci festival je Booktežin, koji ce se u utorak i srijedu od 10 do 18 sati odvijati na Trgu Marafor, tijekom kojega ce gradani i institucije moci donijeti svoje procitane knjige i igracke namijenjene za humanitarnu prodaju na Booktigi.

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE, U UTORAK, 10. SVIBNJA.


Podijeli: Facebook Twiter