Booktiga: Bogata književnost Julijane Matanović

Julijana Matanović gostovala je u porečkoj knjižnici u sklopu Booktige (V. HABEREITER)
Julijana Matanović gostovala je u porečkoj knjižnici u sklopu Booktige (V. HABEREITER)

Popularna zagrebačka sveučilišna profesorica, vrsna književna kritičarka i stručnjakinja koja je napisala više od dvjesto ogleda, eseja i književnih kritika, Julijana Matanović, sinoć je bila gošća četvrte večeri porečkog festivala pročitanih knjiga Booktiga u Gradskoj knjižnici.

Njezina je proza prevedena na razne jezike, a romani među kojima bestselleri "Kao da smo otac i kći", "One nije da su male" privukli su brojnu publiku u zemlji i inozemstvu i nalaze se na vrhu ljestvica najčitanijih knjiga u knjižnicama diljem zemlje, pa tako i u porečkoj u kojoj su ovu poznatu spisateljicu dočekali brojni ljubitelji njezinih romana.

Sajmeni dio Booktige odvija se uobičajenim tijekom na Trgu Marafor ispred knjižnice, a osim knjiga iz antikvarijata iz Rijeke, Zagreba i Ljubljane posjetitelji mogu donirati knjige i sudjelovati u humanitarnoj akciji.

Booktiga završava sutra dvjema akcijama Gradske knjižnice - vraćanjem posuđenih knjiga bez zakasnine od 10 do 13 sati, a svi koji kupe knjigu na sajmu na dar će dobiti još jednu po vlastitom izboru. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter