Bonucci pod istragom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Obrambeni igrac talijanske nogometne reprezentacije i Juventusa Leonardo Bonucci novi je osumnjicenik u aferi namještanja utakmica u talijanskom prvenstvu, objavila je talijanska agencija ANSA.

Bonucci je osumnjicen da je kao igrac Barija u sezoni 2009./10. bio umiješan u namještanje utakmice protiv Udinesea koja je završila 3:3. Njegov bivši suigrac Salvatore Masiello tvrdi da je sadašnji branic Juventusa jedan od cetvorice igraca Barija s kojima je dogovorio namještanje utakmice.

Bonucci nije želio komentirati ovu vijest, ali niti talijanski izbornik Cesare Prandelli koji je Bonuccija uvrstio na konacan popis putnika na Europsko prvenstvo.

Devetnaest osoba medu kojima je i kapetan Lazia Stefano Mauri uhiceno je u ponedjeljak u operaciji "Calcioscommesse" talijanske policije koja istražuje skandal s namještanjem utakmica. Medu osobama osumnjicenim za 'štelu' je i reprezentativni branic Domenico Criscito kojeg je u ponedjeljak ujutro u kampu talijanske reprezentacije saslušala policija. Criscito je kasnije otpao s liste putnika na Euro "kako bi razjasnio svoju situaciju".

U sklopu policijske akcije pretraženo je 30 kuca, medu kojima i kuca trenera Juventusa Antonia Contea koji je istražiteljima zanimljiv iz razdoblja kada je trenirao Sienu u drugoj ligi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter