Bono ostaje bez putovnice BiH

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Frontmen legendarnog irskog benda U2 Bono Vox ostat ce bez putovnice BiH, koju mu je 1997. godine urucio osobno Alija Izetbegovic.

Pozivajuci se na izvore bliske Vijecu ministara BiH, Press RS navodi da ce Bono, koji se nedavno pohvalio da mu je putovnica BiH "najvrjednija nagrada u životu", morati vrati putnu ispravu jer mu je dodijeljena nezakonito.

"Na žalost, mi ne posjedujemo podatke o tome tko je i na koji nacin u prošlosti dodjeljivao pocasne putovnice, ali bi to trebalo biti utvrdeno u procesu revizije. Ako utvrdimo da je putovnica dobivena mimo zakonske procedure, necemo imati drugog izbora nego da ju oduzmemo. Nema tog kredita ni za koga, pa ni za Bona", istakao je ministar civilnih poslova Srdoje Novic.

Prema rijecima Dževada Galijaševica, strucnjaka za antiterorizam, nije sporno to što Bono ima putovnicu, nego procedura kojom ju je dobio. Naime, po istom kljucu su putovnice dobili i neki od mudžahedina za koje se kasnije posumnjalo ili ispostavilo da je rijec o potencijalnim teroristima.

Komisija za reviziju državljanstva je do veljace ove godine oduzela je bosanskohercegovacko državljanstvo u slucaju cak oko 900 osoba, uglavnom bivših mudžahedina.


Podijeli: Facebook Twiter