Bono Bošnjak na čelu Hrvatskog boksačkog saveza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski boksački savez dobio je novog predsjednika, i to iz trećeg pokušaja u zadnjih godinu dana. Uspješni poduzetnik Bono Bošnjak danas je dobio povjerenje delegata okupljenih na Izbornoj skupštini HBS-a održanoj u Sesvetama pod svodovima hotela Antunović.

- Znam u što sam se upustio. Tražim zajedništvo, jer jedino na taj način možemo napraviti nešto za dobrobit boksa, istaknuo je 50-godišnji Bošnjak nakon što je izabran s 24 glasa. Budući da se na skupštini pojavilo 28 od 34 delegata s pravom glasa, nije teško zaključiti kako je prošao njegov protukandidat, deset godina stariji Dubravko Klarić.

- Nemam problema sa sujetom, poštujem vaše mišljenje. Koliko ću moći, toliko ću i pomoći, rekao je Klarić nakon što je Bošnjak izrazio želju za njegovim sudjelovanjem u radu tijela HBS-a.

Nije naodmet podsjetiti da su u proteklih godinu dana održane dvije izborne skupštine na kojima su povjerenje delegata dobili Ante Vičević i Robert Pauletić. Međutim, Ured za opću upravu sve je poništio i vratio HBS na stanje iz 2008. godine, kad je predsjednik bio Mladen Kruljac. Ovoga puta strogo se pazilo na proceduru. Novi predsjednik izabran je javnim glasanjem, iako se po nedorečenom statutu HBS-a to moglo obaviti i tajno.

Međutim, većina prisutnih članova Skupštine tražila je javno glasanje, ne bi li se, kao što je rečeno, izbjegle "fige u džepu" nakon izbora novog predsjednika podijeljenog Saveza.

- Ne želim trošiti pozitivnu energiju na nekakva prepucavanja. Trebaju nam rad, red, disciplina, poštenje i međusobno uvažavanje. Ostvarimo li to, rezultati moraju doći. Moji planovi su veliki, želim u Hrvatsku dovesti svjetsko ili europsko prvenstvo, a cilj mi je da jedan naš klub nastupa u Bundesligi. To ne bi bio klub, nego reprezentacija Hrvatske, zaključio je Bošnjak. (D. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter