Bon osnovcima bez obzira koju školu pohađaju

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Poklon-bon za nabavu školskih knjiga u vrijednosti od 200 kuna pripremila je i ove godine svojim osnovnoškolcima Općina Medulin. Iz Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti saznajemo da pravo na bon ostvaruju svi osnovci od prvog do osmog razreda, bez obzira gdje pohađaju školu, dok god imaju prebivalište na području općine.

Priložiti određene potvrde

Poklon-bon može se iskoristiti do 30. rujna u pulskoj trgovini uredskog materijala Aurea, u Dobrilinoj ulici 7, uz dostavu preslike obiju strana osobne iskaznice jednog od roditelja, potvrde o prebivalištu djeteta i kontakt podatke podnositelja zahtjeva. I oni koji su već ranije kupili udžbenike i školski pribor, a ostvaruju pravo na bon, imaju pravo na naknadu troška do 200 kuna. Za to im je potrebno Općini dostaviti račun kojim potvrđuju kupovinu udžbenika i školskog pribora, presliku obje strane osobne iskaznice jednog od roditelja, potvrdu o prebivalištu za dijete, račun na koji će se izvršiti naknada troška te kontakt podaci podnositelja zahtjeva.

Iz medulinskog Odjela, koji ima pune ruke posla zbog prijave roditelja, kažu da se već godinama iz općinske kase izdvaja novac za sufinanciranje udžbenika i školskog pribora. Ove je godine u proračunu za to osigurano 85 tisuća kuna, nešto manje nego lani kada je uloženo sto tisuća kuna.

Poklon-paketi prvašićima

No, i ta će sredstva, kako čujemo, biti dostatna još i za poklon-pakete svim medulinskim prvašićima. Učenicima prvih razreda u Osnovnoj školi Dr. Mate Demarina u Medulinu i Banjolama paketi će biti podijeljeni u razredima. Roditelji prvašića s prebivalištem na medulinskom području, a upisanih u pulskim školama, paket preuzimaju u papirnici Aurea uz podnošenje preslike obiju strana osobne iskaznice jednog od roditelja, kontakt podataka podnositelja zahtjeva te potvrda o prebivalištu djeteta i upisu u osnovnu školu na području grada Pule. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter