Bombe ubile 10 civila u Afganistanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje 18 ljudi, među njima i desetero civila, poginulo je u četvrtak u trima napadima na istoku i jugu Afganistana, objavile su pokrajinske vlasti, a riječ je o najgorem pojedinačnom danu od prošlomjesečnog nasilja za Kurban bajram.

Bomba je ubila desetero civila koji su se vozili na vjenčanje u okrug Musu Qalu u pokrajini Helmandu, rekao je glasnogovornik pokrajinskog šefa policije u Helmandu Farhid Ahmad Farhang.

Druga bomba ubila je petoricu vojnika u okrugu Badpaku u istočnoj pokrajini Lanhamu, rekao je Sarhadi Zwak, glasnogovornik guvernera te pokrajine.

U trećem napadu bombaš samoubojica na motociklu aktivirao je eksploziv u policijskoj postaji u gradu Kandaharu i ubio trojicu policajaca, a ranio četvoricu, objavile su lokalne vlasti.

Dok se približava krajnji rok za odlazak svih stranih vojnika iz Afganistana, nasilje je diljem te zemlje sve žešće. Strani vojnici trebali bi otići do kraja 2014. i nadzor nad sigurnošću u toj zemlji predati u ruke 350 tisuća pripadnika afganistanskih snaga sigurnosti. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter