Bombe u Kairu: Gotovo potpuno prekinut promet metroa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Egipatske vlasti prekinule su promet na nekoliko linija podzemne željeznice u Kairu nakon što su dvije bombe pronađene na tračnicama kod stanice u južnom dijelu grada, rekli su sigurnosni izvori.

Dvije bombe kućne radinosti nisu eksplodirale, precizirao je jedan dužnosnik sigurnosti, prenosi AFP. Ubrzo su stigli stručnjaci pregledati cijelu mrežu metroa, dodao je. Mrežu podzemne željeznice u Kairu svakog dana koristi najmanje tri milijuna putnika.


U sukobima sigurnosnih snaga i militanata ubijen policajac
Egipatske sigurnosne snage sukobile su se u četvrtak s militantima ušavši u mjesto Kerdasah u okolici Kaira, pri čemu je ubijen jedan policijski časnik, kažu izvješća.

Sigurnosne snage ušle su u Kerdasah u četvrtak ujutro kako bi pronašle "kriminalna i teroristička uporišta", javljaju državni mediji. Jedan je član sigurnosnih snaga ubijen u sukobima, dodaju mediji.

Sigurnosne snage u Kerdasahu pretražuju kuće u potrazi za članovima pokreta Muslimansko bratstvo, kazali su stanovnici BBC-u. Prošli mjesec u policijskoj postaji u tom mjestu ubijeno je jedanaest policajaca. (Hina/BBC/AFP)

 


Podijeli: Facebook Twiter