Bombaški napad u Jeruzalemu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izraelci ce se od napada braniti "celicnom voljom", izjavio je u srijedu izraelski premijer Benjamin Netanyahu nakon bombaškog napada u Jeruzalemu u kojemu je prema zadnjim podacima ubijena jedna osoba, a više od 30 ih je ranjeno, a za napad policija okrivljuje palestinske ekstremiste.

"Naoružane palestinske grupe pokušavaju iskušati našu volju i odlucnost. Otkrit ce da ova vlada, vojska i izraelski narod imaju celicnu volju kada je rijec o obrani svoje zemlje. Izrael ce djelovati odgovorno, mudro i agresivno da bi ocuvao mir i sigurnost koji je ovdje vladao protekle dvije godine", rekao je neposredno prije polaska u jednodnevni posjet Moskvi, prenosi France presse.

Dosad nitko nije preuzeo odgovornost za napad, koji koincidira s nasiljem na granici s Gazom, zbog cega promatraci strahuju od potencijalnoga novog ratnog sukoba izmedu Izraela i Hamasa koji upravlja Pojasom Gaze.

Egipatski ministar vanjskih poslova Nabil Elaraby u srijedu je izjavio kako Izraelci ne bi trebali poduzimati bilo kakve vojne akcije u Gazi te je od Izraelaca tražio da se pokušaju suzdržati. Elaraby je upozorio i ostale, aludirajuci na palestinske skupine, da ne daju Izraelcima povod za uporabu sile te je dodao da Egipat odbacuje i osuduje nasilje protiv civila, izvijestio je Reuters.

Prema izjavi izraelskog ministra za unutarnju sigurnosti Yitzhaka Aharonovitcha bomba je bila skrivena u torbi pokraj kioska i eksplodirala je u trenutku kada su u blizini bila dva autobusa.

Zadnji bombaški napad u Jeruzalemu dogodio se 6. ožujka 2008., kada je Palestinac napao zgradu instituta za proucavanje Talmuda u zapadnom Jeruzalemu, pri cemu je osam osoba poginulo, a devet ih je ranjeno. Pocinitelj napada je ubijen.


Podijeli: Facebook Twiter