Bombaš iz Brindisija priznao zlocin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijanska policija uhitila je u srijedu 68-godišnjaka Giovannija Vantaggiata koji je izvršio svibanjski bombaški napad na srednju školu u Brindisiju, u kojem je poginula 16-godišnjakinja Melissa Bassi te je teško ozlijedeno pet djevojaka.

Nakon višesatnog ispitivanja u Lecceu Vantaggiato je priznao da je izradio i postavio pred školu eksplozivnu napravu, prenijeli su talijanski mediji i Reuters.

- Tu sam bombu sam zamislio i izradio, priznao je napadac koji je tijekom ispitivanja na trenutke bio u konfuznom stanju. Vantaggiato je optužen za pokolj, prenosi Corriere della sera.

Napadac, koji je zaposlen na benzinskoj crpki, navodno je bombu aktivirao iz osobne osvete, no motiv napada nije sasvim jasan. Vantaggiato je oženjen i ima dvoje djece.

Napadacev automobil fiat punto snimljen je kamerom u blizini škole Morvillo-Falcone malo prije eksplozije, cemu su istražitelji pridali veliku pažnju. Kamerama je u blizini škole snimljen i automobil jednog njegovog rodaka.

Ravnatelj napadnute škole Morvillo-Falcone Angelo Rampino rekao je da nema neprijatelja medu vlasnicima i djelatnicima lokalnih benzinskih crpki, no moguce je da je Vantaggiato mrzio suce i sudstvo zbog nepravde koja mu je nanesena tijekom jednog sudenja te da je napao školu zato što je nazvana po pokojnim sucima koji su se borili protiv mafije.

Istražitelji su isprva nagadali da iza napada na školu Morvillo-Falcone stoji lokalna mafijaška organizacija Santa Corona Unita, a do preokreta u istrazi došlo je u srijedu, kazao je šef policijske postaje u Lecceu Antonio Manganelli za Reuters.


Podijeli: Facebook Twiter