Bomba u središtu Opatije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rucnu bombu pronašli su oko podne radnici Parkova dok su cistili i uredivali zelenu površinu iznad lucice Dražica, ispod dopisništva Novog lista, u središtu Opatije. Na toj lokaciji radnici rade vec duže vrijeme jer se dosad zapušten teren ureduje u parkovnu površinu, pa se temeljito cisti i grade se potporni zidovi te okopava zemlja.

"Tu sam kopao i vidio da iz zemlje nešto viri. Odmah sam prepoznao rucnu bombu, popularnu «kindericu», jer sam tri godine bio na ratištu i dobro mi je poznata. Vidjelo se da vec dugo tu leži jer je bila vecim dijelom pod zemljom, a možda ju je jucerašnja jaka kiša izbacila na površinu. Pozvali smo policiju, odmah su došli i u nekoliko minuta riješili problem i odnijeli bombu", ispricao je Robert Brentin, radnik Parkova.

Cijela situacija nije posebno zabrinula cetvero djelatnika Parkova koji su se tu našli, ali su nagadali da je bomba na to mjesto odbacena još za Domovinskog rata i da je velika sreca da je nije otkrilo neko dijete, koje je, ne znajuci o cemu se radi, moglo stradati.

Na dosad zelenilom zarasloj i zapuštenoj parceli bomba je bila samo metar od ogradnog zidica uz stazu koja od glavne ulice vodi prema moru i koju mnogi šetaci koriste. To znaci da se na odbacenu bombu moglo lako naletjeti i da je prava sreca što je ona docekala radnike koji su pravilno reagirali.

Koliko je «kinderica» ležala u samom centru Opatije, zasad se ne zna, ali s obzirom na to da ju je bila prekrila zemlja, može se nagadati da je proteklo dosta vremena. Policija je vrlo diskretno hitnom intervencijom razriješila potencijalno opasnu situaciju, prije nego što se prica o bombi raširila gradom.

Pretpostavlja se da je bomba necijim neodgovornim postupkom odbacena u park još u vrijeme Domovinskog rata. Prava je sreca što su «kindericu» pronašli radnici koji su pravilno reagirali i pozvali policiju.


Podijeli: Facebook Twiter