Bomba u prtljažniku uzrok pada ruskog zrakoplova?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanski sigurnosni stručnjaci pretpostavljaju da je bomba skrivena u prtljažni prostor uzrok pada ruskoga putničkog zrakoplova prošlog vikenda na Sinajskom poluotoku, prenose u petak britanski mediji.

Istražitelji zrakoplovne nesreće »vjeruju da je bomba smještena u prtljažnik prije polijetanja«, piše list ne navodeći izvor.

Britanija je suspendirala letove iz ljetovališta Šarm-el-Šeika u srijedu nakon što je vlada rekla da je bomba vjerojatno uzrokovala nesreću u kojoj je poginulo 224 ljudi, većinom Rusa.

Više od 20 letova planirano je za petak da se evakuiraju tisuće turista, rekao je ministar prometa Patrick McLoughlin za list.

The Times i Telegraph također pišu da je britanska i američka obavještajna služba prisluškivanjem došla do dokaza da je bomba prokrijumčarena u prtljazi i unesena u zrakoplov.

Sumnje su se pojavile nakon što je »britanska obavještajna služba prisluškivanjem uhvatila poruku koja pokazuje da su ekstremisti IS-a pripremali veliki teroristički napad u regiji«, piše Telegraph.

Premijer David Cameron ustraje u četvrtak da je rušenje aviona vjerojatno uzrokovala bomba, unatoč pozivima ruskih i egipatskih vođa svim stranama da čekaju na rezultate službene istrage.

»Mislim da postoji mogućnost da je u zrakoplovu bila bomba i uzimamo je vrlo ozbiljno«, rekao je američki predsjednik Barack Obama za radio CBS News.


Podijeli: Facebook Twiter