Bomba u dvorištu Drage Vidakovica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U dvorište kuce bivšeg šefa Hypo leasing Kroatien Drage Vidakovica (53), koji je kao USKOK-ov svjedok lani u prosincu svjedocio na sudenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, u zagrebackom naselju Markuševac u noci s petka na subotu bacena je bomba koja nije eksplodirala.

Rucna bomba M75 pronadena je kraj Vidakoviceva automobila audi, u vrijeme kad je on bio u toj kuci u Markuševackoj cesti na kucnom broju 72. U policiji kažu da je bomba bacena izmedu 23 i 9 sati. Ne zna se zašto nije eksplodirala, a policijski pirotehnicari su je na licu mjesta jucer uništili.

U policiji kažu da im bivši dugogodišnji šef Hypo leasing Kroatien Drago Vidakovic nije prijavio nikakve prijetnje, a neslužbeno se doznaje da je policiji izjavio da bacanje bombe ne može povezati sa svojim poslovima.

Za nepoznatom osobom koja je bacila bombu se traga, a istragu je preuzelo zagrebacko Opcinsko državno odvjetništvo.

Vidakovic je na sudenju Sanaderu lani posvjedocio da je pocetkom 1995. vidio kako bivši šef austrijske banke Hypo Wolfgang Kulterer Sanaderu na parkiralištu iza zgrade Hypa u Klangenfurtu daje žutu omotnicu. Rekao je da se to dogodilo nakon što je od ljudi iz Hypo banke cuo da se Sanaderu treba isplatiti provizija za kredit odobren Hrvatskoj.

Vidakovic se kao svjedok sam javio USKOK-u i to nakon podizanja optužnice protiv Sanadera, cija obrana smatra da se dogovorio s DORH-om kako bi si kupio oprosnicu. Naime, tjedan dana prije svjedocenja protiv Sanadera protiv Vidakovica i još trojice bovših celnika Hypo leasing Kroatiena na zagrebackom Županijskom sudu pokrenuta je istraga zbog sumnje da su oštetili Hypo leasing za oko 20 milijuna kuna. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter