Bomba prevezena na poligon u Marleru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od pet sati trajala je akcija uklanjanja avionske bombe iz Drugog svjetskog rata koja je u srijedu pronadena na gradilištu Osnovne škole Veli Vrh. Policija je od ranog jutra pripremala teren za sigurni transport eksplozivne naprave, a vec u sedam ujutro okolni stanari nisu smjeli boraviti u blizini gradilišta.

Kako doznajemo, cijeli teren oko škole bio je podijeljen u tri zone na razmaku od 125 do 500 metara, a vecina stanara je rano ujutro otišla na posao dok su dva stanara vatrogasnim vozilom bila odvezena u Dom za starije i nemocne Alfredo Štiglic gdje su boravili do uklanjanja bombe.



Voditelj odsjeka protueksplozijske zaštite PU istarske Anto Mijatovic rekao je da su policijski službenici proveli sve mjere sigurnosti kako se ne bi ugrozili životi ljudi i imovine naglasivši da se radi o bombi teškoj 500 kilograma te da ce bomba, nakon što joj se ukloni upaljac, biti odvezena na vojni poligon na Marleru.

Zbog uklanjanja eksplozivne naprave nije radila niti benzinska crpka na Velom Vrhu kao ni okolni ugostiteljski objekti i tamošnji djecji vrtic. Policija je svako toliko zaustavljala promet pa je u nekoliko navrata došlo do prometnog kaosa na samom raskrižju na Vodnjanskoj ulici koji je trajao do 13 sati


Podijeli: Facebook Twiter