Bomba bačena na policijsku postaju u Kairu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Improvizirana bomba bačena je u ponedjeljak na jednu policijsku postaju u središtu Kaira, pri čemu su ozlijeđena dvojica radnika, javlja državna novinska agencija MENA.

Po MENA-i, trojica muškaraca na motociklu bacila su na policijsku postaju ručnu granatu kućne izrade. Još nitko nije preuzeo odgovornost za napad.

U međuvremenu je egipatski javni tužitelj u nedjelju objavio da će se svrgnutom predsjedniku Mohamedu Mursiju suditi po optužbi da je poticao na ubojstva i nasilje, izvijestila je egipatska državna novinska agencija.

Mursiju i četrnaestorici drugih članova Muslimanskog bratstva sudit će se na kairskom kaznenom sudu po optužnici da su "počinili nasilna djela i poticali ubijanje i nasilništvo". Optužbe se odnose na nasilje pred predsjedničkom palačom prošlog prosinca koje je izbilo nakon što je Mursi razgnjevio prosvjednike proširujući svoje ovlasti.

Mursi je pod istragom i zbog bijega iz zatvora tijekom ustanka protiv Hosnija Mubaraka 2011. godine. On je optužen za ubojstvo i udruživanje u uroti s palestinskom skupinom Hamas tijekom bijega iz zatvora no u ovom slučaju još nije iznijeta formalna optužnica. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter